min helg

I fredags hade vi bal. Jag skulle hålla tal men jag kom inte så långt, utan tårarna började rinna efter bara några ord. Jag tror att det inte bara var jag som fick tårar i ögonen och verkligen förstod att nu är det slut snart. Aldrig mer den här klassen, aldrig mer de här sakerna.

Efter balen bjöd Stina in till efterfest. De flesta var där, de mest otippade var där och kanske var det precis det som gjorde den här kvällen alldeles magisk. Jag och Fredrik satt i trappen och pratade en lång stund. Han berömde mig och jag berömde han. Vi kommer sakna varandra jag och Fredrik. Vi har kommit varandra mycket närmare det sista året och det gör allting så väldigt tråkigt. Jag flyttar till Åre, Fanny drar till Kiruna, Tom till Sollefteå, Veronika flyttar till stockholm. Det är så många av oss verkligen bryter upp med Stöde. Men tiden tillsammans med den här klassen och de här åren är det grymmaste jag har varit med om, helt klart.

I lördags var det logfest i Brattås. Ja, logfest. Det kanske inte låter så lockande. Men för en bondjänta som jag, var det väldigt roligt. En folkfest, en årlig tillställning, logfester har funnits i alla tider och det är så otroligt mysigt. Det var folk från hela kommunen, mycket folk i från byn. Mor och Fars kompisar, släktingar, mina kompisar. Många var där och alla var glada!

Idag är det söndag, vilket betyder bakisdag för de flesta. Men inte för mig, jag är pigg som en lärka. Har legat ute i solen någon timme. Men nu tänkte jag göra någon nytta. Hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen och vattna blommorna ska jag iallafall börja med.

Snart kommer mamma hem och då väntar en present till henne.

..

Prinsen sov här i natt. Min fina, min underbara..

Varför händer det?

Fredagen bjöd på grillning hos min käraste Stina och hennes pojkvän Björn. Första gången jag såg deras boende och det var riktigt mysigt.

På lördag var jag "barnvakt." Efter det gick jag bort till Bert och Ywonne, min extra släkt och några av de bästa människorna som finns. Jag, Sofie och Massa åkte upp till Glenn, kramades med kusin och farbror. Gick ner till kusin och hoppade studsmatta, pratade, kramades mer och hade det riktigt gött.

Igår var en produktv dag. Jag var pigg som en lärka. Var på vedbacken med kusinerna på överbyn, handlade med mamma, red prinsessan, pluggade och såg en film med min bror. Gillar söndagar som det finns lite energi till övers på.

Avslutningsfoto på skolan idag. Det börjar kännas nu och det börjar kännas hårt, det blir iallafall en släng av klassfest hos mig på onsdag. Med femkamp och mat, samla de närmsta och umgås.

Jag har fått veta nu idag att det var en 12-årig tjej i Fränsta som hängde sig igår. Hon var mobbad, hade inga vänner. Nu cirkulerar det en lista på internet, en lista där de människor som inte ville vara vän med henne skriver att de saknar henne. Hur kommer det sig att människor gör så grymma saker mot varandra? Vad hade den tjejen fått genomlida? Det är så hemskt, så hemskt. Mina tankar går till hennes familj och de som verkligen älskade henne. Som inte förmådde stoppa de människor som inte var snäll nog mot henne att hon skulle orka leva kvar. 12 år och så mycket kvar att se. Jag hoppas att hon nu finner det hon inte kunde få på jorden. Att hennes själ får ro.


Bara några månader nu. 3 tror jag?

Det börjar kännas mer och mer nu.
Att jag faktiskt snart flyttar, tar steget och klipper navelsträngen till någonting som egentligen får mig att må dåligt. Någonting som hela tiden påminner mig om det.
Det börjar känns konstigt nu.
Bara några månader kvar, det mesta är ganska klart. Men det finns ändå många frågetecken, men det är frågor jag bara kan finna svar på när jag har tagit mig iväg.
Det börjar känns riktigt konstigt nu.
Jag vet inte om de konstiga känslorna jag har är någonting som dåligt eller bra. Men det är något jag bara kan ta reda på när jag har flyttat.

Jag vet att jag inte kommer återvända för att bo i Stöde igen. Jag ser redan min väg framför mig och den leder åt ett annat håll. Någonting jag vill göra, någonting jag trivs med.

12 maj, det bästa datumet.

Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Matilda och Martinas födelsedag hurra hurra hurra!

Grattis till oss två. :)
Dagen ska firas genom att jag ska plugga och sedan ska jag träna fotboll. I morgon kommer Martina hem och då är det vi som ska fira vår dag. :) 
 


Puss

Nej.

Det är inte okej att göra som du gör.
Skriva de där smsen och tro att allt ska bli bra.
Komma in i mitt liv och skaka om allting efter att jag arbetat så länge med att få dig ur mitt system.

Förövrigt hade jag en super bra kväll igår. Jag och tjejerna var hemma hos mig, jag kockade och sedan spelade vi kubb. Så nu har vi bokat nästa helg, då är det hos Sofie det gäller. Dax att börja städa nu, syster och mormor kommer snart hit för att gratulera mig och käka tårta.

Sammanfattning

Nu ska jag försöka sammanfatta dagarna i Ramis. Vilket absolut inte går att göra i några som helst ord, men jag kan ge det ett försök.

Onsdagens första timmar tillbringades på ett tåg och sedan en buss sovandes. Skönt att kunna sova bort flera timmar istället för att sitta vaken. När jag kom fram till Funäs så skulle Hennie skjutsa Becka till bussen eftersom hennes säsong var slut nu och hon inte kunde stanna på 1000. Så jag fick säga hejdå till henne och hej till Hennie. Sedan åkte jag med Hennie upp till Bruks och hjälpte henne med lite jobb. Efter det blev det stek i solen med jordgubbar, godis och dricka. Sedan avnjöt vi en helt underbar middag och inväntade Johanna. Gjorde oss klara och drog på Pelikan på 720. Sprang in på slakt och lämnade min packning och kramade om bror och alla andra som var där. Träffade alla igen där uppe på 720 och när det började bli dax för stängning gick jag hem och sov.

Sov ut rätt så mycket på torsdagen sedan knallade jag upp på Rudolf och sa hej till några stycken, käkade och satte mig där och pratade lite. Fick gå ut och hälla ut öl för folk som då inte blev så glada på mig och sedan så var det afterski och efter det gick jag hem för att göra mig klar för att jobba. Nattklubb på Rudolf. Kom hem vid 5 tiden, la mig och sov sedan upp och jobba på fredag. Rätt så trött men det var det helt klart värt.

Jobbade hela fredagen, från 11.00- 03.40 ungefär. Hade hur roligt som helst, jobbade bar  och garderob med Nicklas på 720. Fick en stalker i baren som vägrade gå, städningen gick riktigt fort och jag fick gå hem och sova tidigt. Skippade nattamaten och gick över på fjällgården på hotellet och sov, för ja. Jag fick sova på hotell! Sjukt skönt.

Upp tidigt på lördagmorgon och jobba kassa på Rudolf, stängde vid fyra och började göra klart för nattklubben. Hem en timme i mellan och gjorde mig fräsch för kvällen sedan upp och jobba igen. Först middag sedan nattklubb. Roligast på hela kvällen var när en av cheferna kom in till baren och beställde 10 kärlek. Varken Hampus eller Jocke visste vad han menade så han fick fernet. Jag kunde heller inte förstå efteråt vad man menat och inte han själv heller. Efter stängning så kom jag och sprang från torrförådet med ett glas i handen och var lite tung i benen efter alldeles för lite sömn så jag ramlade över ett gäng kartonger och krossade glaset i handen när jag landade. Plus till mig där. Städade lite sedan gick vi hem och sov, men inget hotell utan jag fick nöja mig med slakthuset.

Vaknade sent på eftermiddagen och gick upp på Rudolf för slutstädningen, sjukt jobbigt och jag var ändå inte med på allt eftersom jag var halvt handikappad. Men när Jonas kom in och skrev upp mig på schemat fick jag också fart i benen. Sedan blev det grillning och öl på brännet, vi luskade lite i vart och hur personalfesten skulle vara och fick tillslut ur Utter att det var Backarna som skulle spela för oss. Fast det visste jag redan eftersom jag hörde Göran prata med dem.

På måndagen var det personalfest och hejdå till alla. Så otroligt jobbigt och Hanna smittade av sig med gråt på mig så när Muffin kramade om mig brast det och sen fanns det ingen hejd, nästan iallafall. Men det kommer en säsong till och den kommer bli bäst. För jag är nästan lovad jobb, iallafall på helgerna när jag kan pendla mellan Åre- Ramis. Blir helt underbart. Men jag vill att den ska börja nu! Tur att sommaren går fort.

Jobbigast var att säga hejdå till Johanna, Malin och Emelie. Men jag ska till Gottland i sommar och hälsa på Mallan och Johanna iallafall. Glömde såklart kameran hemma men jag ska ragga lite bilder jag kan bjuda på. I morgon blir det Åre. Klockan står på 04.45 så det vore en bra idé att sova nu. Så.. Godnatt!

Ramundberget.. Igen.

Jag har haft det så jävla underbart den här helgen. Så bra att jag grät igår när jag inte ville lämna alla som jag träffat här uppe de gånger jag har varit här. Plus att jag nu har jobbat med flera av alla här uppe.

Ska skriva mer sedan. Är lite tom just nu.

RSS 2.0