Angeltävling.

Så har denna helg passerat. Igår var det angeltävling här, priset var 30.000 kronor.
Över två hundra lag anmälda, mindre än vanligt. Men det var roligt ändå.
Alla lag ville väl självklart vinna, men hälften av alla som var där var nog där mest för spritens skull.
Fulla av förväntan kom de dit och åkte hem besviken och fulla av någonting annat.

För första gången på många många år var det bilkö på edebovägen,
en kö som tog oss ner till E-14 baren för mat och mer festligheter.
På kvällen så hade Cliff och Sofie öppnat varderas dörr till lägenheterna och hade dubbelfest.
Afterangling hemma hos Mattias Sjölander, men jag hade nog trevligt på våningsfesten så jag stannade där hela kvällen. Några åkte till Fränsta på bykrogen, några åkte till sjölander, några åkte hem. Tidigt.

Dagen bjöd på det mesta och jag är riktigt nöjd. Det jag inte kan förstå är att det har gått ett helt år sedan förra året.  


.

Jag vet att du kommer att fixa det här.

Språket är en del av kroppens imunförsvar.

Idag har jag varit på en föreläsning som hölls av en författare som heter Torgny Karnstedt, en väldigt intressant man som
pratade om vårat språk. Hur viktigt det faktiskt är, det är inte många som förstår vad det gör för oss. Det är självklart för oss i Sverige att vi pratar, att vi skriver och att vi läser. Hur vi använder oss av vårat språk tänker vi aldrig på riktigt, vad vi säger för att uttrycka vår åsikt, vad det är vi läser eller vad det är vi skriver. Det är bara ord för oss. Ord som egentligen har så otroligt stor betydelse.

"

Livet
är en berättelse
språket
vår vägvisare
orden
våra verktyg.


Skriv! Läs! Tala!
Släpp fram
sången som ryms
i ditt hjärta.
Din röst behövs
du är skillnaden.


Världen rör sig
och vi med den.
Det är dags
att famna orden.
Vår framtid
vilar i språket."


Tack för allt!

Som vanligt så bestämde jag mig i sista minuten för att jag skulle åka en dag i förväg. På två timmar packade jag för mig i en vecka, sedan så drog jag till tåget. På vägen upp satt jag och lyssnade på Miss li och tittade ut på skogen. Min moster mötte mig på stationen i östersund, tog mina väskor sedan hoppade jag av på busstorget och drog direkt ut till Viktoria. Vi kramades väldigt hårt och väldigt länge, köpte glass och gick ner till L-G och Åsa. Sedan hem till moster och sova, upp tidigt morgonen efter för att sätta mig på en buss i 4 timmar och den historien kan ni redan.

Jag hade det bra där uppe. Riktigt bra, rudolf bjöd på det mesta. Jag såg två backar läsk igen, kramades med Max-kaka, träffade Jennie och alla Max kompisar. Lärde dem att de borde kalla han för Masse-pöng och jag åkte skidor, var på afterski och bestämde mig helt och definitivt för att jag ska bo där. Någonstans där iallafall, kanske inte i Ramis. Men i närheten.

Luften jag andades och skratten jag delade var bland det bästa på jävligt länge. Någonting som jag verkligen behövde. Med en fredag som slog den förra och en lördag som bjöd på det mesta. Plus de andra dagarna så kan jag verkligen säga att jag är nöjd.

Sen så var det ju det också. Men det är en annan historia i ett annat liv, så vi tar det då. De som vet, var tyst. Ni som inte vet, fråga inte. Nu ska jag börja sticka en utlovad mössa.

RSS 2.0